Napalm Death Hungary

Lemezajánló: Throes of joy in the jaws of defeatism (Century Media,2020)

2020. szeptember 21. - Napalm Death Hungary

csigaaaaaaahun.jpg

Elég hosszas várakozás és bizonytalanság előzte meg a Throes of joy in the jaws of defeatism megjelenését. Év elején még eléggé kételkedett a zenekar a lemez megjelenésében, de aztán felröppent a hír, hogy idén bizony lesz új Napalm Death album. A tizenhatodik (!) a sorban.

Oké, közel 40 éves fennállás alatt 16 lemez akár kevésnek is tűnhet, de szerintem ez inkább sok. Az is biztos, hogy a Napalm Death rajongókat két táborba sorolhatjuk. Van az egyik, aki csak a régi dolgokat szereti tőlük. A másik pedig ugye az, aki a komplett diszkográfiát bírja, még ha vannak benne gyengébb albumok is. Nos, a Throes of joy in the jaws of defeatism biztos, hogy nem fog tetszeni az old school rajongóknak, pedig ez egy igen változatos és egyben kurva erős anyag lett.

napalmuj.jpg

Az elsőként nyilvánosságra hozott Backlash Just Because például már első hallásra is adott egy olyan pluszt, amit mondjuk nem feltétlen éreztem az öt évvel ezelőtti Apex Predator-Easy Meat első hallgatásánál. (Igen, szóismétlés. Lesz is még szerintem….)Ahogy fentebb említettem, hogy változatos és kurva erős anyag lett a Throes… azt az Amoral című tételnél is fent tartom. Ez ha nem Napalm Death név alatt jön ki, akkor valószínűleg –akármilyen fura is ezt leírni- ronggyá játszanák a rádiók/zenetévék. Mondjuk lehetne Killing Joke…. :)

Van ezen a lemezen minden, gyorsabb darálás ( That Curse of Being in Thrall,Zero Gravitas Chamber) , dallamosabb cucc ( a fent említett Amoral),  vagy mondjuk a „kecskeáldozáshoz „ –ami erős túlzás- tökéletes háttérzene az A bellyful of Salt and Spleen. Azt mondjuk eléggé érezni, hogy Shane Embury a fő zeneszerző (ha képben vagy a munkásságával, akkor érted mire célzok). Mondanám, hogy sajnálom Mitch Harris nélkülözését, de neki ugye ott van a Brave The Cold, mint utólag megtudta mindenki. Szóval nincs hiány,csak két zenekart kell hallgatni :)

A saját dalok mellé van feldolgozás is, például a Sonic Youth-tól és a Rudimentary Penitől egy-egy dal. Előbbi már szerepelt a februárban megjelent Logic Ravaged by Brute Force kislemezen.

 

napalmuj2.jpg

Nekem bejön az anyag, nyilván még ismerkedés fázisban vagyok vele folyamatosan, de bátran ajánlom mindenkinek. Ha meg mondjuk, ez lenne az első Napalm Death album, amit meg akarsz hallani, akkor ne ezzel kezd, hanem a Scum/ From Enslavement párossal. Mégiscsak az az igazi…. ;)

10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7316208290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása