Napalm Death Hungary

A Dürer Kert a miénk!

2020. november 21. - Napalm Death Hungary

dk.png

Újabb hazai mérföldkőhöz érkezett a hazai (nemcsak) zenei élet egyik alappillére, a Dürer Kert. Sajnos, most szomorú apropóból, ugyanis mindennek vége. Bezárt –bezáratták- azt a helyet, ami számomra nagyon fontos volt és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Abba most nem mennék bele, hogy hány ember veszítette el ezzel a munkáját - ha nem is véglegesen, de egy hosszabb időszakra mindenképp - mert ezt mindenki tudja. Vagy legalábbis sejti. Arra viszont kitérnék, hogy ezzel a bezárással úgy megkárosították a magyar kultúrát és zenei életet, hogy arra nagyon nincsenek szavak. Az okokat ismerjük, egy kibaszott luxusszállodának kell a hely, ami mit ad Isten, Garancsi és sleppjének hatáskörébe tartozik.  Erre csak annyit tudok írni, hogy: Garancsi, a kurva anyád!

Tizenkét évvel ezelőtt jártam első alkalommal a Dürer Kertben. Emlékeim szerint akkor még csak a Kert színpad működött és olyan zenekarokat néztünk meg, mint a  Blind Myself, a Bridge To Solace és a Shell Beach. 2008 augusztusát írtunk akkoriban.

Rengeteg koncerten, bulin vehettem részt ez idő alatt. Felsorolni se tudnám, hogy milyen remek partik voltak. De számtalanszor megesett, hogy csak beugrottunk egy-egy sörre. Legyen az meccs/munka után, vagy alkalom nélkül. Mindegy, hogy milyen nap volt, tudtuk, hogy itt úgyis találkozunk még ismerősökkel. Hát, sokszor nem egy sör lett a vége…. :)

dkdk.jpg

FotóNorthern Lights Photo HU

Szerveztünk ide jótékonysági koncertet is, ami mellé a személyzet 110%-os mellszélességgel csatlakozott.A koncertek mellett említhetném még a kiállításokat, a vásárokat, a börzéket és még sorolhatnám napestig. Ezeknek mind-mind a Dürer Kert adott helyet.  

Az elmúlt években már nem csak, mint látogató, hanem ott dolgozó (igaz külsősként) érkeztem a kedvenc helyemre.  Néha fárasztó volt, hiszen a normál munkahelyemről estem be éjszakázni, de minden percét imádtam. De tényleg, szavakkal nem lehet leírni, hogy mit jelent nekem a Dürer Kert és mit érzek most.  Ha minden igaz, akkor lesz új hely. Én ebben nagyon bízom. Lezárult egy korszak, de jön a következő! Ennek mindenképpen részese szeretnék lenni. Azokkal az arcokkal, akik létrehozták nekünk ezt a helyet, A-tól Z-ig mindenkivel.

Köszi, mindent Dürer Kert! Köszi, mindent Dürer Crew! Hamarosan találkozunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6916294056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása