Napalm Death Hungary

Négy éve jelent meg a Napalm Death-Melt Banana split

2020. november 29. - Napalm Death Hungary

csigaaaaaaahun.jpg

Oké, csúsztam az évfordulóval négy napot... Ezer bocs. Viszont ez a split egy roppant ékes darabja a két zenekar diszkográfiájának. Én meg szeretem mind a kettőt, persze, hogy ez is gyűjteményem része. 

A 2016-os Record Store Day különleges kiadványaként jelent meg ez az osztott lemez, az Ipecac Records gondozásában. Itthon azt hiszem nem is lehetett kapni, nekem is egy külföldön élő ismerősöm szerezte be, csupán másfél hónapot vártam arra, hogy kézhez kapjam. Fülig ért a szám. :)

A Napalm Death-et nyilván nem kell bemutatni senkinek, de szerintem a Melt Banana-t sem ( róluk már volt egy cikk az oldalon és lesz is még ). Utóbbi zenekar énekesnője így nyilatkozott anno a lemezről:

"2015-ben egy hónapon át turnéztunk a Napalm Death és a The Melvins társaságában Amerikában, szóval velük ott találkoztunk és akkor jött a split ötlete."

ndmb.jpg

Bár nem ehhez a témához tartozik, de nekünk is lassan az életünk részévé válnak a különböző maszkok. Azt tudni kell, hogy Agatanak-az MxBx gitárosának- elengedhetetlen kelléke az arcot eltakaró textil darab. A miértjére a válasz az alábbi:

"Még ’95-ban vagy ’96-ban a Mr. Bungle turné alatt kellett hordanom egészségügyi okokból. De igazából tök kényelmes abban zenélni és mostanra már csak szórakozásból hordom, amolyan kosztümként. De Japánban egyébként teljesen megszokott a hasonló maszkok viselése leginkább a pollen miatt, szóval nem tudom, hogy igazából lehet-e ezt kosztümnek nevezni."

Az interjút itt olvashatod.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6916304930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása