Napalm Death Hungary

2020 legjobb lemezei

2020. december 31. - Napalm Death Hungary

csigaaaaaaahun.jpg

Elérkeztünk az év utolsó napjához. Ilyenkor kicsit visszatekintünk az elmúló évre, nosztalgiázunk. Minden évben ez van, semmi újdonság. Jönnek a fogadalmak, az ígéretek. Teljesen feleslegesen, úgyse tartja be senki.... Ha kíváncsi vagy , hogy milyen volt a 2020-as év a Napalm Death Hungary szemszögéből, akkor olvasd el itt. Ebben a cikkben az általam legjobban kedvelt 2020-as lemezekről lesz szó. 

A top10-es listát a RockStation Magazinra állítottam össze. Igaz, csak kilencet írtam, mert trehány vagyok. Az a listám így nézett ki:

 

1. Nadir - The Final Requiem for a Helpless World
2. Napalm Death - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism
3. Venomous Concept - Politics Versus The Erection
4. AcxDc- Satan is king
5. Dropdead- Dropdead2020
6. Blood From The Soul- DSM 5
7. Corrupt Moral Altar - Patiently Waiting For Wonderful Things
8. Igorrr-Spirituality and Distortion
9. Crippled Fox- in the name of thrash

Az első három helyezett az olyannyira fix, hogy semmi pénzért nem cserélném le őket. A Nadir ismét egy olyan lemezt készített, hogy kezet csókolhat nekik mindenki. Sajnos ez már az utolsó a sorban, ugyanis a zenekar is feloszlik, legnagyobb bánatomra. Számtalan koncertjükön voltam, szerveztem is olyan bulit, ahol ők is felléptek. Nagyon bírom őket, emberileg és zenekarilag is. Kár értük!

A Napalm Death új anyaga, a Throes of Joy in the Jaws of Defeatism is beékelte magát elég erősen az élmezőnybe. Kellett egy kis idő, hogy megszokjam, de aztán rendesen betalált a lemez. Sokat is pörög az anyag, legutóbb épp tegnap hallgattam meg. A Venomous Concept friss cuccát is nagyon vártam már! Nem is csalódtam benne, az pedig hab a tortán, hogy már az ötödik anyagukat is felvették, alig várom , hogy elinduljon az előrendelés. Egy fix vevőjük már tuti van! :D 

A listából kihagytam, pedig itt lenne a helye (és van is) a  Fuck The Facts-Pleine Noirceur lemezének. Iszonyat jó cuccot állítottak össze és Melanie-nak még mindig bivaly hangja van! Aztán a Brave The Cold-Scarcity-je is ide tartozik! A semmiből bukkant elő Mitch Harris és Dirk Verberuen. Olyan anyagot raktak le, ami simán megállja a helyét bármelyik év végi listán.

 

Napalm Death ügyileg az alábbiakkal bővült a kis gyűjteményem az idei évben:

Logic Ravaged By Brute Force 7"
600 darabra limitált - csak a turnén kapható - narancssárga színű
100(!) darabra limitált zöld színű
Earache Earplugged 2-3 válogatás cd-k
3.: Napalm Death - The Infiltraitor
2.: Napalm Death - Breed to breath
Demos 1985-1986 12"
Death by Manipulation cd
Throes of Joy in the Jaws of Defeatism 12"
/Colour is of no concern LP & Poster (creamy white vinyl) 200 darabra limitált verzió / 
All Things Being Equal (Legacy Magazin 2020.09.11.) Cd és újság
Throes of Joy in the Jaws of Defeatism-Limitált mediabook 3 bónusz dallal és felvarró melléklettel.
Scum és Utopia Banished puzzle

Na meg persze felvarrók, pengető, plakátok. Lehet, hogy volt még valami , de hirtelen ezek jutottak eszembe.

Természetesen nem csak Napalm cuccokat vásároltam, többek közt Venomous Concept vinylek, Havária, Nasumok, Rotten Sound, Brutal Truth-ok, This Comps Kills Fascists 1-2 cd-k is kerültek hozzám az idén. Nyilván ezek is olyanok, amiket fejből tudok. Sajnos nem tartom számon őket, pedig milyen jó lenne.... Közben mégis csak beugrott még pár dolog: Nasum, Lock Up kislemezek, Usurpress/BentSea split cd. Ahh, nem is járatom tovább az agyam :D

 

Szóval tök király volt a 2020-as év lemezek szempontjából! Bár a világ összes pénze se elég arra, hogy meglegyen minden, de a lehetőségeimhez képest próbálok beszerezni minél több eredeti hanghordozót. Főleg Napalm Death-et. Meg Nasumot. Meg Agathocles-t. Meg..... 

 

Reménykedem benne, hogy hamarosan valami koncerten/fesztiválon tudunk majd személyesen is találkozni, beszélgetni, koccintani! Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4316364580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása