Napalm Death Hungary

Ilyen volt az idei év a Napalm Death Hungary szemszögéből.

2020. december 30. - Napalm Death Hungary

csigaaaaaaahun.jpg

Elérkezett az idő, hogy megjelenjen az első összegző cikk blogunk hasábjain. Az első és legfontosabb, hogy idén áprilisban elindult a Napalm Death Hungary oldal, azzal a céllal, hogy egy helyen legyen az összes magyarországi Napalm koncertről szóló cikk, galéria, videó. Kisebb-nagyobb sikerrel megy is a dolog…

De aztán elkezdtünk pár érdekesebb dolgot is feltölteni, szóval ez már rég nem csak Napalm. :) Facebook oldalunkon egy tök jó közösség is kezd kialakulni, amiért ezer hála Nektek, hogy kommenteltek és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Remélhetőleg jövőre már nem csak online tudunk beszélni, hanem egy sör mellett az újranyitó Dürer Kertben (vagy máshol) is.

050426-1165.jpg

A legolvasottabb cikkek

A blog három legolvasottabb cikkéhez nem fűznék sok kommentárt, várhatóak voltak ezek a "helyezések". Nektek hála, sikerült egy csomó korabeli fotót szereznem, amit bedigitalizáltam, hogy visszaemlékezzetek ezekre a csodálatos évekre.

Az első helyen a legelső magyar Napalm Death koncert szerepel, a másodikon az első Carcass míg a harmadikon az az Exploited buli, ahol Wullie-t, a dobost fejbe dobta valami fasz egy üveggel.

 

Koncertek szempontjából az én részemről nagyon szegényes volt ez az év. Ennek két oka is van. Az egyik, az a szájbabaszott világjárvány. Sokszor írtam már róla én is, de máshol is ez folyik 0-24. Reménykedjünk nagyon, hogy a jövő év jobb lesz, bár egyenlőre nem úgy néz ki a dolog…

A másik ok, amiért csak három koncerten tudtam részt venni, hogy idén megszületett az első gyermekünk, Hella Bíborka. Nyílván ő a legfontosabb, ha nem lett volna járvány, akkor se nagyon mentem volna ide-oda…Na, de nézzük azt a pár bulit időrendben, ahol megjelentem kedves barátaimmal.

 

 

Január 22.: Rotten Sound - Budapest, Dürer Kert

 

Ahogy azt egy Facebookos posztból sejteni lehetett, valami gubanc van a Rotten Sound háza táján. Ugyanis basszusgitáros nélkül, trióként indultak el erre a pár állomásos turnéra. Az okokat nem lehet tudni, Keijo is csak annyit közölt, hogy személyes okok miatt van ez így, de aggodalomra semmi ok! Oké, ha azt mondja, akkor mi el hisszük. A koncerten nem győzött hálálkodni a lelkes publikumnak. Amúgy nekünk szerencsénk volt, Kassán már el is maradt a koncert…..
Ez volt az ötödik alkalom, hogy láthattam a Rotten Soundot, így van viszonyítási alapom. Azt hittem, hogy a 2012-es Grind Over Europe turnés koncertet nem fogják überelni sosem, de tévedtem. Ez a mostani annyira pozitív és közvetlen volt, hogy iszonyat.A közönség már az első perctől heves bólogatásba kezdett és szép lassan megindult a mozgolódás is, ahogy egymásra talált a banda és a jelenlévő műértő publikum. Gondolok itt arra, amikor két dal közötti szünetben, annyit hallasz, hogy;

 „ez igen baszd meg, ezt így kell csinálni!”.

 

 becsrotten.jpg

Február 1.: Uk Subs- Budapest, Barba Negra

 

Charlie Harper 70 és a zenekar Brand New Age albuma 40 éves volt az idén. Természetes, hogy ezt meg kell ünnepelni! Elég jó kis buli keveredett ki a végére, szeretem a Uk Subs-ot.

 uksubs.jpg

 

Február 11.:  Campaign For Musical Destruction Tour- Napalm Death, Rotten Sound, Eyehategod, Misery Index - Bécs, Arena

 

Nyilván, aki ismer, tudja, hogy mit jelent nekem a Napalm Death… Tehát ilyenkor jön rohamtempóban az egészségügyi percek Csigával (pisicigisörkajapiakávékóla), majd irány az első sor! Az Utopia Banished-es  Discordance rövid bevezetője után már jött is az I Abstain. Kibaszott erős kezdés!!!
Irgalmatlan setlistet pakoltak össze a mostani turnéra, voltak tételek a Mass Appeal Madness-ről, a Words from the exit Woundról és a többi… Természetesen a szokásos Scum éra is képviseltette magát. Aki járt már Napalm Death koncerten ( márpedig legalább egyszer már mindenki látta őket) , az tudja, hogy van egy-egy kötelező feldolgozás is. A Nazi Punks Fuck Off mellett előkerült a „legfrissebb” Napalm nóta a White Cross is (ami egyébként Sonic Youth feldolgozás). Világbajnok volt! Akkorát ütött, hogy Csubesz barátom nem győzte szavakkal, hogy mekkora erekciót okozott neki az a közel 4-5 perc! Ha már új dalnál járunk, akkor meg kell említenem a Logic Ravaged by Brute Force-t is. Amit bevallok őszintén , annyira nem jött át, amíg élőben nem hallottam. Koncerten nagyon jól működik, de azért a korai Napalm Death-et nem nyomja el…

 shanebecs2020.jpg

Koncertek szempontjából ennyi volt nekem 2020. Júliusban még megünnepeltük , hogy 30 éves lett a Harmony Corruption. Megittunk pár korsó sört a BlastBeat Bar-ban és ment a vihogás ezerrel. Jó kis este volt!

Ennek az összegző cikknek lesz egy folytatása is, ahol az idei kedvenc lemezeimet veszem górcső alá, akarom mondani; gorecső! :D 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8716364512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása