Napalm Death Hungary

Az üveggel megdobott dobos esete...

2020. július 16. - CsigaÚr

exploited2005.jpg

25 Years of Anarchy And Chaos volt a turné neve, amikor is 2005-ben újra Budapestre látogatott a The Exploited. Előtte ugye még csak két alkalommal lépett fel a punkok punkjainak tartott Wattie vezette társulat, én pedig első alkalommal láttam őket. Durva belegondolni, hogy ennek is már 15 éve.

Pár öreg szerint, az nem is „trú”, aki nem volt ott a ’96-os botrányos győri koncerten ( aki meg ott volt, az valószínűleg szarrá szipuzta magát , amit töménytelen mennyiségű itallal öblített le, szóval mindegy is). Ilyenkor örülök, hogy nem vagyok „trú”….De ez egy másik sztori.

Kurva nagy izgalommal vártam az estét, hiszen mégiscsak élőben láthatom a The Exploitedet. Alkalomhoz illő megjelenés, értsd: oldalt kockásra nyírt haj, felül pedig a vörös kakastarajom nyúlt az ég felé…. I’m sexy and i know it. Mivel akkoriban még fiatal suttyók voltunk, se autó, se semmi, így vonattal indultunk Budapestre. Időközben valahogy megismerkedtünk valami bajai pankokkal, szóval kezdett alakulni a hangulat.

Nem sok emlékem van már erről a napról/éjszakáról, olyan gyorsan zajlott minden…. Valami villamossal utaztunk, konkrétan csak punkok voltak rajta. Kibaszott sokan voltunk, de tényleg. Azóta se utaztam így… :D

 

Fotógaléria: Keksz / Keksz.net

Ha fent azt írtam, hogy botrányos volt a győri koncert, akkor erre is írhatom ugyanezt. Mai fejjel vicces visszagondolni, hogy már az este elején a tarajak már lefelé konyultak, egyre többen aludtak a földön és az Exploited még fel sem lépett. De ugye ez még nem botrány, ez csak sima punk buli. Oké, a hangzás az mondjuk tényleg katasztrófa volt, viszont ezt mindenki leszarta. Már az első másodpercektől akkora pogó volt, amilyet eddig még nem tapasztaltam. Ahogy egyre több alkohol fogyott, egyre jobb hangulat lett úrrá abban a hangárban. Egészen addig, amíg valami faszfej el nem dobott egy üveget a színpad felé, ami célba is ért.... Konkrétan szegény Wullie ( a zenekar dobosa) volt az áldozat, aki ezt levette fejjel. Zene megáll, a rendezőség próbálta az öreg Wattie-t visszafogni, aki eltorzult arccal és elég nagy vehemenciával próbált a közönség soraiban férkőzni, hogy megtalálja az illetőt. Nyilván az illető azóta sincs meg, de miért is lenne? 

exploited2005jegy.jpg

Molnár "Momó" Zoltán jegye

Természetesen a koncert végét jelentette az eset, nekünk pedig még kurva sok időnk volt az első vonatig. Nem maradt hátra más, mint a lézengés, maradék italok elfogyasztása és a bandázás. Itt láttam életemben először női verekedést is... Micsoda emlékek! :D 

Ennek is már 15 éve....

exploited2005plakat.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8416006184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása