Napalm Death Hungary

Hoy BRUJERIZMO pa ti satanismo!

2020. május 05. - CsigaÚr

brujeria.png

Három évvel ezelőtt, ilyenkor már javában nyeltük a cseh söröket Brno központjában. Ott, ahol épp a seggbedugásról mesélt ordibálva a dunaszerdahelyi spanunk, majd a legnagyobb meglepetésünkre egy „szevasztok srácok!” mondat hagyta el az épp arra sétálgató 60 pluszos öregúr száját. Orbitális nagy röhögésben törtünk ki. Elfoglaltuk - mi magyarok- ezt a kis cseh várost!

Nekünk, magyar srácoknak azért vezetett az utunk Csehországba, hogy megnézzük a (majdnem) mexikói macsétés arcokat. A Brujeriat.

Persze, nem csak Brujeria volt ám! Hanem Lock Up, Power Trip és természetesen Napalm Death. Baszd meg, Shane Embury egy este alatt három koncertet nyom? Ment neki! Bár kurva fáradtan battyogott a tűzpiros nightlinerbe a buli után. Nem csodálom. De mi azért még maradtunk, ha már nyomták a rock diszkót. És ha már nyomták, akkor megmutattuk, hogy mulat a magyar!

brujeria2009.jpgSziget Fesztivál 2009, én fotózom őket :)

A legutóbbi koncertjük után, ami a kimondhatatlan nevű Uherské Hradiste városában volt, azzal kezdtem a beszámolómat, hogy:

„ Minden évben kell egy Brujeria koncert!”

Mert kell! Mert igénylem. De miért?!

Vajon mi a Brujeria sikerének a titka? Főleg a cseheknél? Párszor már volt szerencsém hozzájuk élőben, a két magyar koncertet leszámítva mindegyik a fent említett országban. Hol fesztiválon, hol klubban…. Mindig, mindenhol totál sok ember. Töménytelen mennyiségű zöld szaggal a levegőben. Merthogy a macséta és a bandana mellé jár a zöld is.

brujeria2017jegy.jpgJuan Brujo, Kevin Sharp és Nick Barker által dedikált jegy

Lehet, hogy azért sikeres a Brujeria mert olyan zenészek alkotják a bandát, akik már azért letettek ezt-azt arra a bizonyos asztalra? Mondjuk ennyi erővel a Lock Up –nak is ebben a státuszban kellene lennie. De nevezhetjük ezt sikernek? Vagy egyáltalán számít ez? Emlékszem, a legelső magyarországi koncertjükre. Ott, abban a hatalmas sátorban alig voltunk. De aki ott volt, az tudta, hogy mire jött. Kő egyszerű és tukó zene, nem túl bonyolult szövegekkel. Nos, ez a Brujeria. Aztán sok-sok évvel később, a második magyar koncerten már sokan voltunk. De még mindig nem annyian, mint egy cseh bulin. Ami mondjuk nem is nagy baj.

Mindig azon töprengek, hogy milyen lenne egy Brujeria koncert valami magyar klubban? Csak meg tudnánk mutatni nekik hazai pályán is, hogy hogyan mulat a magyar….

Mert kell nekik! Mert igénylik!

brujeria2017.jpg

brujeria2017barker.jpg

brujeria2018.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napalmdeathhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5515659842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása