Napalm Death Hungary

Így néz ki a bontás alatt álló Dürer Kert

2021. április 12. - Napalm Death Hungary

dk02.jpg

Vasárnap van, tavasz van (eme sorok még április 11.-én íródtak. ) Napok óta az jár a fejemben, meg kéne lesni miként bontják Budapest – tán mondhatjuk ezt - első számú underground szórakozóhelyének tavalyi évig otthont adó épületeit. Igen, a Dürer Kertről van szó, akik ígérik lesz folytatás máshol, lehet is őket támogatni ebben, ha már állami támogatásból kimaradtak.

Tovább

Lemezajánló: Napalm Death- Diatribes ( Earache Records 1996)

napalm_death_diatribes_a.jpg

1996.Túl vagyunk Kurt Cobain halálán, az Iron Maiden élén Blaze Bayley énekel, Judas Priest is Rob Halford nélkül működik, megjelenik a modernebb hangzású Roots a Sepulturától, Korn is kezd befutni, a Metallica kifestve okoz csalódást közönségének… egyedül a Pantera emeli ezekben az időkben magasra a metal zászlaját tán, miközben Magyarországon a Bokros-csomag volt aktuális.

Tovább

Minden karácsonykor például képeslapot küldünk egymásnak- Soulfly rajongói interjú, Rolf Cavaleraval.

83300197_517495609120606_6234343595072028672_n.jpg

Pár mondat erejéig elkaptuk -talán nem túlzok- a legnagyobb hazai Soulfly rajongót, Rolf Cavalerat. Ha Max Magyarországra érkezik, akkor Rolf az első ember, aki erről tudni fog.Nem véletlen. Gyűjtőkkel való interjúsorozatunk újabb része. 

Tovább

2020 legjobb lemezei

csigaaaaaaahun.jpg

Elérkeztünk az év utolsó napjához. Ilyenkor kicsit visszatekintünk az elmúló évre, nosztalgiázunk. Minden évben ez van, semmi újdonság. Jönnek a fogadalmak, az ígéretek. Teljesen feleslegesen, úgyse tartja be senki.... Ha kíváncsi vagy , hogy milyen volt a 2020-as év a Napalm Death Hungary szemszögéből, akkor olvasd el itt. Ebben a cikkben az általam legjobban kedvelt 2020-as lemezekről lesz szó. 

Tovább

Itt a Venomous Concept tagok új bandája: a Visceral Collapse!

visceral_collapse.jpg

Oké, hogy koncertügyileg szar ez az év, de a lemezekről ezt nem lehet elmondani. Főleg akkor, ha a tagok közt ott szerepel Shane Embury is. Az öreg nem arról híres, hogy unatkozna, ezért gyorsan összerántották a Visceral Collapse-t, ami lényegében Venomous Concept, de mégse az. Mi?! 

Tovább

Ilyen volt az idei év a Napalm Death Hungary szemszögéből.

csigaaaaaaahun.jpg

Elérkezett az idő, hogy megjelenjen az első összegző cikk blogunk hasábjain. Az első és legfontosabb, hogy idén áprilisban elindult a Napalm Death Hungary oldal, azzal a céllal, hogy egy helyen legyen az összes magyarországi Napalm koncertről szóló cikk, galéria, videó. Kisebb-nagyobb sikerrel megy is a dolog…

Tovább

Lemezajánló: Napalm Death- Harmony Corruption ( Earache Records 1990)

 harmony.jpg

Size (bonc)mester vendégcikke a Harmony Corruption lemezről. Olvassátok szeretettel! 
A Napalm Death harmadik korongja a mai napig is vita tárgya a csapat rajongói között. Az 1990 - ben megjelent album nem okozott nagy ujjongást a grindcoremánypárti szavazók körében, sőt, a legfanatikusabb zajfogyasztók egyenesen szégyenteljes árulással vádolták meg a bandát, főként a főnök Mick Harris dobost. Viszont az abban az időben aranykorát élni kezdő death metal stílus hívei azonnal a keblükre ölelték napalmhalál követeit, köztük én is, hisz már az első hallgatás után "mélytorokra" vettem a csapatot.

Tovább

Nyűgös a gyerek? Hallgassatok zenét!

hellabibibi.jpg

Pont egy éve - na, jó, igazából 28.-án –tudtuk meg, hogy szülők leszünk. Sose fogom elfelejteni azt az érzést, ami akkor elkapott. Teltek a hónapok, beütött a járvány, úgyhogy extra óvatossággal kezeltük a dolgot. Szerencsére nem is történt semmi, minden rendben zajlott és már három és fél hónapos a kislányunk. Hella Bíborka már most zenerajongó, ebben biztos vagyok. Na meg hasfájós. De mit tegyünk, ha az Istenért sem tudjuk megnyugtatni pár hónapos csecsemőnket?! Kapcsoljunk zenét!

Tovább
süti beállítások módosítása